Co týden dal? O vrácení poplatků žádejte do konce března

08.03.2013 | , Finance.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


O vrácení poplatků za vedení úvěru nyní žádá 51.400 klientů bank, které zastupují servery Poplatkyzpět.cz, Bankovnípoplatky.com a Jdeto.de. Celkem je ve hře přes tři čtvrtě miliardy korun. Konečný termín má motivovat nerozhodné klienty, kteří s odesláním plné moci dosud vyčkávali.

Posledních 7 dní ve světě

Americký investor Warren Buffett vypadl z první trojice nejbohatších lidí světa podle žebříčku časopisu Forbes. S odhadovaným majetkem asi 53,5 miliardy dolarů (zhruba 1,06 bilionu Kč) je až na čtvrtém místě. Na třetí příčce jej vystřídal Španěl Amancio Ortega, což je zakladatel oděvního řetězce Inditex. Ortegův majetek Forbes odhadl na 57 miliard dolarů (asi 1,13 bilionu Kč).
Více informací

Ministři financí Evropské unie se ve velké většině vyslovili pro návrhy zahrnující omezení odměn bankéřů, ale ponechali řešení některých technických podrobností na pozdější jednání na nižší úrovni. Českým novinářům to řekl ministr financí Miroslav Kalousek, který vyjádřil "pochopení" pro argumenty Británie, bránící se proti stropům na bonusy. Podle něj ale pro Českou republiku není celá záležitost "dramatickým problémem".
Více informací

Hospodářský růst ekonomiky Spojených států se v lednu a únoru nadále zlepšoval. Výdaje spotřebitelů rostly, hlavně díky vysokému prodeji aut, a trh s bydlením si udržel oživení. Uvedla to americká centrální banka (Fed) v situační zprávě o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha. Ekonomika expandovala ve všech částech země.
Více informací

Míra nezaměstnanosti v Řecku v prosinci nepatrně klesla a podle tamního statistického úřadu Elstat činila 26,4 procenta. Snížila se tak z 26,6 procenta, což je zpřesněný údaj za listopad. Kvůli dopadům dluhové krize ale Řecko zůstává zemí s nejvyšší nezaměstnaností v celé eurozóně.
Více informací

Velké americké banky s výjimkou finančního ústavu Ally Financial úspěšně prošly zátěžovými testy a jsou připraveny odolat i výraznému útlumu ekonomiky. Oznámila to americká centrální banka (Fed).
Více informací

Německo si nemůže dovolit příliš váhat s přechodem na obnovitelné zdroje energie a musí mít na paměti, že větší část nákladů na tento proces budou muset nést i velké průmyslové podniky. Merkelová to řekla po setkání se zástupci firem, ekologických organizací a odborů, s nimiž jednala ve čtvrtek večer. Tématem bylo rozšíření přenosové soustavy tak, aby zvládala absorbovat energii z nových zdrojů.
Více informací

Roční míra inflace v Řecku v únoru klesla na 0,1 procenta, a dostala se tak nejníže za posledních 45 let. Informoval o tom tamní statistický úřad Elstat. V lednu byla inflace na 0,2 procenta. Za poklesem spotřebitelských cen je hluboká hospodářská krize a tvrdá úsporná opatření tamní vlády.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Posledních 7 dní doma

Za dva měsíce roku vstoupilo do druhého pilíře penzijního systému 13.504 lidí. Na konci ledna to bylo 4624 lidí, jejich počet tak v únoru vzrostl. Informovala o tom Asociace penzijních fondů s tím, že čísla jsou ode všech penzijních společností, které druhý pilíř nabízí. Penzijní společnosti očekávají, že do druhého pilíře vstoupí do konce června asi půl milionu lidí.
Více informací

Cena nové Octavie Combi třetí generace bude začínat na 364.900 Kč. To je o 30.000 korun více, než u octavie v provedení liftback a o 4000 méně, než u předchozí generace. Prodávat se začne v Česku na konci dubna, na dalších trzích v květnu. Objednávky začali dealeři Škody přijímat dnes. Na ženevském autosalonu to uvedli zástupci společnosti.
Více informací

Pojišťovny pro tento rok pojistily proti riziku úpadku více než tisícovku cestovních kanceláří. S více než dvěma desítkami dalších ještě jednají, pojistit odmítly mnoho desítek kanceláří. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami, které pojištění poskytují. Ceny pojistek zůstaly víceméně na loňské úrovni. Pojišťovny ale volají po zvýšení minimální výše pojistky, protože ta někdy nestačí k odškodnění klientů zkrachovalé CK.
Více informací

O deset procent poklesl loni vinou metanolové aféry český trh lihovin oproti roku 2011. Zatímco v maloobchodech se prodej snížil meziročně o zhruba devět procent, v restauracích odbyt propadl o 11 procent a na Moravě dokonce o 15 procent. Uvedla to v tiskové zprávě Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) sdružující firmy s 81 procenty na českém trhu s lihovinami.
Více informací

Zájemci o vrácení poplatků za vedení hypotéky nebo spotřebitelského úvěru mají poslední možnost přihlásit se o ně do 31. března. O vrácení poplatků nyní žádá 51.400 klientů bank, které zastupují servery Poplatkyzpět.cz, Bankovnípoplatky.com a Jdeto.de. Klienti chtějí po finančních ústavech zpátky celkem přes tři čtvrtě miliardy korun. Zástupci serverů to oznámili na tiskové konferenci. Banky tvrdí, že poplatky nejsou v rozporu s platnými zákony a klienti jsou s nimi vždy dopředu seznámeni.
Více informací

Růst cen pohonných hmot u českých čerpacích stanic se zastavil. Nejprodávanější benzin Natural 95 proti minulému týdnu zdražil o dva haléře na průměrných 36,79 koruny za litr. Cena nafty se proti minulému týdnu nezměnila a zůstala na 36,24 koruny za litr.
Více informací

Počet podnikatelů, kteří si samostatnou výdělečnou činností skutečně vydělávají, klesl loni v Česku o 8000 na 994.000. Předloni počet podnikatelů, tedy například soukromých lékařů, umělců nebo zemědělců, stoupl o 25.000 na 1,002 milionu.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY