Ranní komentář pro 15.4.2013

15.04.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


HLAVNÍ UDÁLOSTI: Dnes ráno negativně překvapilo HDP Číny za první kvartál letošního roku. Reportované HDP rostlo tempem 7,7 % y/y, přičemž trh očekával meziroční růst o 8,0 %. Výsledky způsobily obavy, jestli je Čína i nadále schopna udržet své vysoké tempo růstu. Negativní reakce se projevila také na silném poklesu ceny komodit, které jsou citlivé právě na vývoj čínské ekonomiky. Spolu s horším HDP reportovala Čína také mírně horší výsledky týkající se průmyslové produkce a výsledky maloobchodních tržeb, které dopadly podle očekávání.

EVROPA

Portugalsko

  • Troika dnes jede do Lisabonu, aby prověřila tamní úsporný program. Měli by se dohodnout na další splátce pomoci ve výši 2 mld. EUR.

KORPORÁTNÍ UDÁLOSTI

Deutsche Telekom

  • Dish Network údajně oslovil Deutsche Telekom s tím, že by měli zájem na fúzi s T-Mobile USA. Pro Deutsche Telekom je to dobrá zpráva, nicméně bude se o tom jednat až poté, co bude jasné, jak dopadne situace s MetroPSC a případně i se společností Sprint Nextel. Se Sprintem by Deutsche Telekom pravděpodobně zahájil jednání, pokud by se nedokázal dohodnout s MetroPCS.

Komodity

  • Čína, jakožto největší spotřebitel energie a komodit svým horším HDP výrazně ovlivnila vývoj jejich cen. Komodity reagují silným poklesem, konkrétně: zlato -3,56 %, stříbro -7,43 %, platina – 2,3 %.

Celý komentář ke stažení ZDE ZDE (95,05 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE