Americké akcie dopoledne posilovaly díky akvizicím

20.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. května (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně posilovaly díky zprávám o akvizicích. Navázaly tak na růst v uplynulém týdnu, díky kterému jejich hlavní indexy v pátek uzavřely na nových rekordních maximech.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 0,2 procenta na zhruba 15.387 bodů. Širší index S&P 500 se zvýšil o 0,3 procenta na 1672 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl také o 0,3 procenta na 3509 bodů.

Internetový gigant Yahoo zamířil vzhůru poté, co oznámil, že se dohodl na koupi blogovací služby Tumblr za 1,1 miliardy dolarů (přes 22 miliard korun). Přední světový výrobce generických léků Actavis posiloval díky zprávě o převzetí rivala Warner Chilcott za 8,5 miliardy dolarů.

Tyto zprávy podle agentury Reuters naznačily, že americké firmy nadále hledají možnosti růstu prostřednictvím akvizic, což je pro akciový trh příznivý signál.

Pozornost investorů se nyní soustředí na středeční vystoupení šéfa americké centrální banky (Fed) Bena Bernankeho v Kongresu. Investory zajímá, kdy začne Fed omezovat rozsáhlé nákupy dluhopisů, které výrazně podporují akciový trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK