Americké akcie ztratily přírůstky, oslabily je velké firmy

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Americké akciové trhy během první poloviny obchodování vesměs smazaly počáteční přírůstky, jichž dosáhly díky růstu akcií technologického gigantu Apple a příznivým údajům z evropské ekonomiky. Hlavní indexy později oslabily nepříznivé výsledky velkých společností jako Caterpillar a AT&T.

Dow Jonesův index v poledne místního času (18:00 SELČ) klesl o 0,1 procenta na zhruba 15.550 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 oslabil o 0,2 procenta na 1689 bodů. Index technologického trhu Nasdaq naopak získával 0,4 procenta a byl kolem 3592 bodů.

Zpočátku Wall Street zaznamenal mírný přírůstek díky oživení technologického trhu, které vyvolal nárůst akcií Applu o více než čtyři procenta. Čtvrtletní výsledky technologického gigantu překonaly díky nečekaně silnému růstu prodeje iPhonů odhady trhu. Americké burzy také čerpaly ze zprávy, podle níž ekonomická aktivita v eurozóně se v červenci poprvé od začátku loňského roku vrátila k růstu.

Dow Jones a S&P 500 pak ale ztratily pod vlivem výsledků firem, které patří mezi největší složky těchto indexů. Akcie Caterpillaru klesly o 2,5 procenta a AT&T oslabila o 2,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK