Trh Nasdaq kvůli problémům zastavil obchodování s akciemi

22.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. srpna (ČTK) - Americký burzovní trh Nasdaq přerušil dnes odpoledne kvůli technickým problémům s kotacemi obchody se všemi akciemi, které se na něm obchodují. Otevřené obchodní příkazy trh rušit nebude a obchodujícím firmám doporučil, aby je převedly jinam.

 

Veškeré obchodování na trhu Nasdaq se zastavilo v 18:14 SELČ. Zastavilo se rovněž obchodování s opčními kontrakty. Obchodování se obnoví, až o tom trh rozhodne a akciové kotace se budou zpočátku uvádět jen po pětiminutových intervalech, sdělil Nasdaq.

"Nechci spekulovat, o co jde, je to ale opravdu velké, na trhu se všechno zastavilo," komentoval zprávu agentuře Reuters Sal Arnuk, který řídí obchodování v makléřské firmě Themis Trading.

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) uvedla, že situace na trhu Nasdaq pozorně monitoruje a je s burzou v těsném kontaktu.

Nasdaq je podle tržní kapitalizace obchodovaných firem druhý největší burzovní trh světa po newyorské burze NYSE. Obchodují se na něm akcie více než 2700 firem, převážně technologického sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK