Britská průmyslová produkce zklamala, překvapili naopak Němci, analýza EUR/GBP

09.10.2013 | , BOSSA
INVESTICE


Britská průmyslová produkce v srpnu meziměsíčně zpomalila o 1,1 procenta a vyslala tak negativní signál o síle ostrovního průmyslu. Ekonomové počítali s 0,4 procentním posílením, které by navázalo na 0,1 procentní zisk z července. Výrobní produkce nedopadla o nic lépe, ta meziměsíčně ztratila dokonce 1,2 procenta a také zaostala za pozitivním očekáváním. Británie zažila největší propad od loňského září. Například produkce v sektoru pohonných hmot (ropa a plyn) se meziročně propadla o 17,0 procent. Britská libra reagovala na tuto zprávu okamžitým oslabením.

Německá průmyslová produkce na rozdíl té britské přinesla pozitivní novinu. Meziměsíčně zrychlila v srpnu o 1,4 procenta a napravila tak propad z července. Za dobrým výsledkem stojí expanze kapitálového zboží o 4,4 procenta. Ekonomické predikce počítaly s 1 procentním ziskem.

EUR/GBP se po negativních datech z Británie vydalo otestovat klesající trendovou linii a rezistenci 0,8468. Tu se trh pokusil v minulosti prorazit již několikrát bez valného úspěchu. Potencionální prolomení by poskytlo prostor k úrovni 0,8508. Do proražení kanálu však zůstává výhled negativní.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE