Dopolední přehled evropských dat, analýza EUR/GBP

06.11.2013 | , BOSSA
INVESTICE


Španělský sektor služeb se přibližuje k expanzivní náladě. Dnešní index nákupních manažerů (PMI) dopadl posílením ze 49,0 bodu na 49,6 bodu. I přes neočekávaný růst je index stále v kontrakčních hodnotách (pod 50) a v tomto roce okusil expanzivní výhled jen jednou. Italské služby se z dobrých 52,7 bodu propadly na 50,5 bodu. Ekonomové počítali s menší korekcí, avšak je potřeba pochválit Itálii za udržení se nad úrovní 50.

Britská průmyslová produkce překonala odhady a v září zrychlila o 0,9 procenta namísto 0,6 procentní predikce. Výrobní produkce naplnila očekávání, když posílila o 1,2 procenta a napravila tak předchozí propad o 1,2 procenta. Celková produkce byla v září o 2,2 procenta vyšší, než ve stejném měsíci v předchozím roce. Mezikvartálně bylo třetí čtvrtletí o 0,6 procenta silnější.

EUR/GBP zůstává v medvědím trendu a chuť prodávat je vidět i na strmém trendovém kanálu. Trh ji ve včerejší seanci prolomil úroveň 0,84, ovšem zatím se od ní nedokázal jednoznačně odpoutat. Výhled zůstává negativní a vydrží do opuštění kanálu. Další zastávkou by měl být support 0,8355.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE