Americké akcie po údajích z USA posilují, poprvé v tomto týdnu

06.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. prosince (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině obchodování výrazně posílily, Wall Street podpořily hlavně nečekaně dobré zprávy z amerického trhu práce. V tomto týdnu trh zamířil vzhůru poprvé.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval nárůst o jedno procento na 15.979 bodů. Širší index S&P 500 přidával také zhruba procento a nacházel se blízko 1802 bodů. Pozorně sledovaný ukazatel má přitom za sebou pět ztrátových seancí v řadě. Index technologického trhu Nasdaq zpevňoval o 0,8 procenta na 4063 bodů.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že zaměstnavatelé mimo zemědělství v listopadu vytvořili 203.000 pracovních míst. To je víc, než čekali analytici. Byl to čtvrtý měsíc solidního růstu v řadě.

Vzhůru dnes zamířily akcie průmyslových podniků a dalších firem, které by z ekonomického oživení mohly těžit nejvíc. Například akcie General Electric před polednem přidávaly zhruba 1,7 procenta. Dow Jonesův index vzhůru táhly akcie amerického výrobce čipů Intel nebo výrobce letadel Boeing.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK