Volatilita pokračuje

13.12.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


Zasedání Fedu se blíží a na trzích jsme mohli i dnes pozorovat mírně zvýšenou volatilitu. Nicméně očekávání je nastaveno tak, že k žádné akci nedojde. Úrokové sazby by měly zůstat na 0,25 % a objem odkupu aktiv na 85 mld. USD měsíčně. Na americkém trhu dnes otevřela přes 9 % do ztráty ropná společnost Anadarko Petroleum, pokles byl až na cenu 74 USD. Firmě hrozí pokuta 14 mld. USD za to, že když se v roce 2005 jejich divize Kerr-McGee odtrhla od firmy Tronox, stále nezaplatili za odstranění environmentálních škod a škod na zdraví.

Na české burze dnes nejvíce bodovaly akcie mediální společnosti CETV, která zavřela obchodní seanci přes 12 % do plusu na ceně 59.40 CZK. Růst už byl včera v USA. Neobjevila se však k tomu žádná zpráva, cena rostla postupně v průběhu celého dne. Objem byl čtyřnásobný oproti měsíčnímu průměru.

I přes velké nárůsty CETV tuzemský index PX zavřel 0,8 % do ztráty na úrovni 958,44 bodů.

Na německém trhu dostala energetická společnost RWE snížené doporučení od společnosti Goldman Sachs, a to z „koupit“ na „neutrální“. Akcie RWE reagovaly poklesem přes 2 % na cenu 26 EUR. Zatím se celému sektoru nedaří a myslím si, že v dohledné době ani dařit nebude. Snad jen pozitivní zprávy k emisním povolenkám by měly ceny udržet.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE