Americké akcie dopoledne převážně oslabovaly

21.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. ledna (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dnes dopoledne oslabovaly, technologické tituly však rostly. Pozornost investorů se nyní soustředí na výsledky hospodaření amerických podniků za loňské čtvrté čtvrtletí.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o 0,7 procenta a pohyboval se kolem 16.341 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne snížil o 0,2 procenta na 1835 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,1 procenta na 4200 bodů, napsala agentura AP.

Dolů dnes zamířila například farmaceutická společnost Johnson & Johnson. Ta sice ohlásila nárůst čtvrtletního zisku, varovala však před možným útlumem u prodeje léků na předpis v letošním roce.

Příští týden se pozornost investorů zaměří na zasedání americké centrální banky (Fed). Ta se v prosinci překvapivě rozhodla začít omezovat svou krajně uvolněnou měnovou politiku a oznámila, že od ledna sníží nákupy dluhopisů o deset miliard na 75 miliard dolarů (1,5 bilionu Kč) měsíčně. Řada ekonomů předpokládá, že příští týden Fed přikročí k dalšímu snížení v podobném rozsahu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK