Státní správa hmotných rezerv propustí 102 osob

23.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. ledna (ČTK) - Státní správa hmotných rezerv (SSHR) ke konci března propustí 102 zaměstnanců. Její předseda Ondrej Páleník již loni v květnu rozhodl útlumu čtyř závodů. Informace o hromadném propouštění dostaly Krajské úřady práce v Jihlavě, Hradci Králové, Ostravě, Příbrami a Ústí nad Labem. ČTK o tom dnes informovala SSHR. Pro letošní rok je na SSHR 377 systemizovaných míst.

Správa státních hmotných rezerv je ústředním správním úřadem v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních hmotných rezerv. Hmotné rezervy jsou více než z poloviny tvořeny ropou a ropnými produkty.

SSHR má za úkol shromažďovat strategické suroviny pro krizové situace, jako jsou například přírodní katastrofy, teroristický útok nebo průmyslová havárie. Například během záplav SSHR organizuje poskytování státních hmotných rezerv podle požadavků krizových štábů.

SSHR udržuje v nouzových zásobách zhruba milion tun ropy. Uskladněny jsou převážně v Centrálním tankovišti ropy v Nelahozevsi ve Středočeském kraji.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK