Další zklamáni aneb dnešní NFP report, analýza EUR/USD

07.02.2014 | , BOSSA
INVESTICE


NFP report přinesl již druhé zklamání v řadě. Spojené státy dokázaly v lednu vytvořit pouhých 113 000 nových pracovních míst mimo zemědělský sektor. Původní odhady však počítaly se ziskem alespoň 185 000 míst. Výrazné navýšení po prosincových 75 000 nepřišlo a tvorba pracovních míst výrazně zpomalila. Situaci mírně koriguje další pokles míry nezaměstnanosti, tentokrát o 0,1 procenta na 6,6 procenta. Úbytek nezaměstnaných je ovšem mírně zkreslující, protože míra participace se stále drží poblíž 36letých minim, nicméně míra participace si proti prosinci mírně polepšila, a to z 62,8 na 63 procenta.

Dobré zprávy přišly z kanadského trhu práce, kde v lednu klesla míra nezaměstnanosti ze 7,2 na 7 procent. Navíc bylo vytvořených 29 400 nových pracovních míst místo očekávaných 19 700. Kanadský dolar po datech posílil.

EUR/USD reaguje na americká data posílením. Došlo tak k vyplnění ranní analýzy, která počítala s odrazem od středové linie kanálu. Býčí nálada by se nyní měla formovat uvnitř nastíněného rostoucího kanálu. Velké množství resistencí však komplikuje cestu k severu a je potřeba s těmito riziky počítat.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE