Dolar stagnuje k hlavním měnám, trh čeká na vystoupení šéfky Fedu

10.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. února (ČTK) - Americký dolar dnes na devizových trzích stagnoval k hlavním měnám. Obchodníci čekali na vystoupení nové šéfky americké centrální banky (Fed) Janet Yellenové před členy amerického Kongresu.

Dolarový index, který měří výkonnost dolaru ke koši šesti hlavních měn, dnes ztrácel zhruba 0,02 procenta na 80,671 bodu. Dolar k jenu před 22:00 SEČ odepisoval zhruba 0,3 procenta na 102,19 JPY. Euro k dolaru přidávalo zhruba 0,17 procenta na 1,3645 USD.

Yellenová, na kterou se pohlíží jako architektu současné mimořádně uvolněné měnové politiky Fedu, před americkými zákonodárci poprvé v nové funkci vystoupí v úterý a ve čtvrtek. Fed v prosinci a v lednu omezil svůj program nákupů dluhopisů, a to pokaždé od deset miliard dolarů měsíčně na současnou úroveň 65 miliard dolarů za měsíc. Wall Street očekává, že měnový výbor na svém březnovém zasedání oznámí omezení o dalších deset miliard dolarů.

"Trh nenaznačuje, že očekává nějakou změnu politiky. Nejsem si jistý, že dostaneme něco nového," sdělil podle agentury Reuters ekonom Bob Lynch z banky HSBC USA v New Yorku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK