Signály Metatrader 5 mohou nabízet vysoké zisky

14.02.2014 | , Colosseum, a.s.
INVESTICE


Nedávno se v platformě Metatrader 5 objevila nová záložka, která investorům dovoluje se přímo připojovat na strategie jiných obchodníků. …

Nedávno se v platformě Metatrader 5 objevila nová záložka, která investorům dovoluje se přímo připojovat na strategie jiných obchodníků. Několika kliky se můžete připojit na mnoha měsíci prověřené strategie, které v minulosti vytvářely vysoké zisky. Části začínajících obchodníků se v obchodování nedaří. Mají často tendenci realizovat malé zisky a velké ztráty. Investoři jdou na trh bez předem prověřeného a alespoň na historických datech fungujícího systému. Pro ty, kteří se chtějí těmto dvěma základním neduhům vyhnout, jsou zde právě sdílené signály, které jsou nyní zdarma nebo za malý měsíční poplatek k dispozici přímo v aplikaci Metatrader 5.

Na nejúspěšnějších dostupných strategiích si vysvětlíme, podle kterých parametrů se rozhodovat. Strategie TrandMaster, kterou vytvořil Roman Oborin, byla schopná vygenerovat profit 347 775 % od dubna loňského roku. Investor, který by do ní vložil 1000 dolarů na začátku obchodování, by měl v dnešní době úctyhodných 3 477 750 dolarů. Strategie rostla v každém měsíci s výjimkou června 2013, kdy ztratila 2,45 procenta.

Graf: Celková procentní výkonnost strategie TrandMaster (Zdroj: MQL5)



V realitě ale samotný autor takto obrovský zisk nerealizoval, protože z účtu třikrát peníze vybral, realizoval profit „pouze“ 96 929 dolarů.



Strategie TrandMaster obchoduje sedm měnových párů a za celou historii udělal také dva obchody na zlatě. Přičemž značná část obchodů je realizována na páru EURUSD a GBPUSD. Strategie realizovala 367 ziskových obchodů a 87 ztrátových. Průměrná ztráta na jeden lot činila 391 dolarů a průměrný zisk byl 357 dolarů.
Detailní pohled na strukturu zisků a ztrát poskytne graf maximálních možných zisků (MFE) a maximálních možných ztrát (MAE). U strategie je důležité, aby u pozic neriskovala dlouhodobě otevřené velké ztráty. Je vidět, že tato konkrétní strategie podstupuje v rámci otevřených pozic relativně vysoké ztráty, které nemají žádný konkrétní strop, a to by mohlo být také její riziko. Kromě výnosu je u strategií potřeba sledovat i maximální velikost po sobě jdoucí ztráty. Ta v případě této strategie činila 4400 dolarů.

Graf: Vývoj pozic uzavřených v zisku strategie TrandMaster (MFE) (Zdroj: MQL5)



Graf: Vývoj pozic uzavřených ve ztrátě strategie TrandMaster (MFE) (Zdroj: MQL5)

NA TUTO ZPRÁVU SE MŮŽE VZTAHOVAT VYHLÁŠKA Č. 114/2006 SB., O POCTIVÉ PREZENTACI INVESTIČNÍCH DOPORUČENÍ. V TÉTO ZPRÁVĚ JE UVEDENA OSOBA, KTERÁ PRO SPOLEČNOST TUTO ZPRÁVU VYTVOŘILA NEBO PŘIPRAVILA. SPRÁVNÍM ÚŘADEM, KTERÝ NAD SPOLEČNOSTÍ VYKONÁVÁ DOZOR, JE ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. DLE NÁZORU SPOLEČNOSTI NEEXISTUJÍ OKOLNOSTI, KTERÉ BY MOHLY NARUŠIT OBJEKTIVITU TÉTO ZPRÁVY. ODMĚNA OSOB, KTERÉ SE PODÍLELY NA TVORBĚ TÉTO ZPRÁVY, NENÍ ODVOZENA OD OBCHODŮ SPOLEČNOSTI. PŘÍPADNÝ STŘET ZÁJMŮ VE VZTAHU K TÉTO ZPRÁVĚ JE UPRAVEN VNITŘNÍMI PŘEDPISY SPOLEČNOSTI.
VÝSLEDKY MINULÉHO OBDOBÍ NEJSOU ŽÁDNOU ZÁRUKOU PRO BUDOUCÍ VÝVOJ. OBCHODOVÁNÍ NA FINANČNÍCH TRZÍCH JE RIZIKOVÉ. MOŽNOST ZTRÁTY NELZE VYLOUČIT A KAŽDÝ OBCHOD JE SPOJEN S URČITÝM RIZIKEM. DŘÍVE, NEŽ SE ROZHODNETE INVESTOVAT, SI PŘEČTĚTE POUČENÍ O RIZICÍCH.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE