Saxo zahajuje obchodování futures spreadů

19.02.2014 | , saxo247
INVESTICE


Saxo Bank, specialista na internetové obchodování a investice, rozšiřuje své produktové portfolio pro retailové i institucionální klienty a zahajuje obchodování futures spreadů. Od 18. února mohou klienti obchodovat futures spready celého spektra investičních nástrojů na všech obchodních platformách Saxo Bank včetně Saxo Traderu na mobilních aplikacích pro tablety a chytré telefony.  Uvedením tohoto produktu na...

Saxo Bank, specialista na internetové obchodování a investice, rozšiřuje své produktové portfolio pro retailové i institucionální klienty a zahajuje obchodování futures spreadů.

Od 18. února mohou klienti obchodovat futures spready celého spektra investičních nástrojů na všech obchodních platformách Saxo Bank včetně Saxo Traderu na mobilních aplikacích pro tablety a chytré telefony.  Uvedením tohoto produktu na trh umožní Saxo Bank svým klientům obchodovat intramarketové futures spready stejně jako kalendářní futures spready vybraného spektra investičních nástrojů jako je zlato, ropa a další komodity, úrokové sazby, dluhopisy a hlavní akciové indexy.

Jednou z klíčových výhod obchodování futures spreadů je možnost použití jednoho objednávkového tiketu k přerolování futures kontraktů na další datum splatnosti před jejich vypršením, bez rizika leggingu či spreadového rizika.

Patrice Henault, produktový manažer pro futures a kótované opce banky Saxo Bank, říká:

„Kalendářní spread je definován jako prodej jednoho či více kontraktů a nákup jednoho či více futures kontraktů na stejném trhu, ale v jiném měsíci. Například jde o záříjovou kukuřici na short a prosincovou kukuřici na long. Obchodník s kalendářními spready je něco mezi spekulantem a hedgerem. Než aby přijal riziko nadměrných cenových pohybů, bere raději na sebe riziko rozdílu mezi dvěma odlišnými obchodními měsíci. Kalendářní spready jsou méně volatilní než jiné investiční nástroje, jakými jsou například akcie, opce či futures. Zálohy na spready jsou velmi nízké právě proto, že je na kalendářních spreadech tak nízká volatilita.  Spready častěji vytvářejí trendy, tyto trendy jsou výraznější a trvají déle než u jiných investičních nástrojů.“

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE