Americké akce mírně rostou, trh čeká na zápis Fedu

19.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. února (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál vesměs mírně rostly. Trh je ale opatrný a investoři podle agentury Reuters čekají na zveřejnění zápisu z posledního zasedání centrální banky USA (Fed).

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SEČ) posílil o 0,3 procenta na zhruba 16.180 bodů. Širší index S&P 500 získal 0,2 procenta na 1844 bodů. Index trhu Nasdaq naopak ztrácel necelou desetinu procenta a pohyboval se kolem 4268 bodů.

Trh překonal nepříznivé údaje z realitního trhu, podle nichž zakládání staveb vykázalo v lednu nejprudší pokles za tři roky. Bylo to sice hlavně kvůli mrazivému počasí, třetí měsíc poklesu stavebních povolení ale naznačil širší trend oslabování. Investoři v posledních dvou týdnech berou vesměs nepříznivé ekonomické zprávy s nadhledem a poukazují na vliv mimořádně chladného počasí.

Wall Street nyní zaměřuje pozornost na dokument, který dvě hodiny před koncem obchodování vydá Fed z lednového zasedání svého měnového výboru. Fed na něm rozhodl o dalším mírném omezení podpůrných nákupů dluhopisů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK