Asijské akcie v očekávání

27.02.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Asijské akcie reagovaly nerozhodně v důsledku očekávání na vystoupení nové předsedkyně americké centrální banky FED před senátem...

...

Japonský Nikkei 225 klesl o 0,3 %. Hongkongský Hang Seng posílil 1,3 % a čínský Shanghai Composite po negativních datech z minulého týdne poprvé v plusu o 0,5 %. Taktéž jihokorejský Kospi uzavřel výše o 0,1 %.

Japonská banka Shinsei Bank výrazně posílila o 5,5 %. Výrobce čipů do herních konzolí Nintendo ztratil 3,9 % po negativním doporučení. Jeho konkurent Sony odepsal také 0,4 %. Výrobce elektroniky Panasonic naopak uzavřel výše o 2,6 %.

Čínský petrochemická společnost Sinopec v souvislosti s plánem oznámit nové reformní kroky posílila o 7 %. Akcie bank Hua Xia Bank a Minsheng Bank jsou vyšší o 5 %, respektive 4 %.

Australská letecká společnost Quantas reportovala hospodářské výsledky a po oznámení pololetní ztráty ve výši 252 mil. AUD její akcie oslabily o 9 %. Společnost plánuje v následujícím roce propustit na 5000 zaměstnanců, odprodat více jak 50 letounů a některých budov a prostor na letištích v Melbourne a Sydney.


Zdroj: Marketwatch


Matěj Pára
Fio banka, a.s.

Autor článku

Pára Matěj  

Články ze sekce: INVESTICE