Pepco profituje na dobrých příjmech, snižuje náklady

28.02.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Společnost Pepco Holdings uvedla, že její zisk za čtvrtý kvartál vzrostl o 35%, přičemž její příjem se zvýšil a naopak provozní náklady klesly.

S výhledem do budoucna firma uvedla, že očekává roční výdělky vztažené na jeden kus akcie ve výši 1,12 - 1,27 USD. Analytici oslovení agenturou Reuters odhadují příjem 1,22 USD na akcii.

Pepco poskytuje zemní plyn a elektřinu v několika amerických oblastech jako jsou New Jersey, Delaware či Maryland. Společnost v pátek uvedla, že taktéž zlepšila svou spolehlivost dodávek a celkový výkon. Za poslední tři roky byl pokles v počtu výpadků dodávek a jejich délek značný, tudíž odrážejíc investice, které firma do své spolehlivosti investovala.

Pepco oznámili příjmy ve výši 58 milionů dolarů nebo-li 23 centů na akcii, což je výrazné zlepšení oproti stejnému období minulého roku, kdy ohlašovali jen 43 milionů, či 18 centů na akcii.

Akcie Pepco Holdings Inc. (POM) byly v pre-marketu neaktivní a včera ukončily obchodování na americké NYSE na hodnotě 20,43 USD za kus. Tento rok si prozatím připsali slušných 6,8%.


Adam Vondruška
Fio banka, a.s.

Autor článku

Vondruška Adam  

Články ze sekce: INVESTICE