Náklady by mohly narušit sprint značky Nike

20.03.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Nike byl v minulém roce nejvýnosnějším titulem z 30 příslušníku indexu Dow, nejen díky nákupnímu apetitu svých zákazníků po inovacích ve světě sportovních i modních potřeb.

Firma by dnes později večer měla oznámit výsledky hospodaření svého třetího fiskálního čtvrtletí. Wallstreet předpokádá zisk ve výši 72 centů na akcii, což je meziroční pokles o jediný cent .

Prodeje by se přitom měly zvednout až o 10% na 6,81 miliard dolarů. Stále se zvyšující poptávka v Evropě a Severní Americe mimo jiné i díky prodejcům jako je Footlocker či Dick's Sporting Goods, by tak měla dosáhnout zvýšení o 12%, co se týče dodávek zboží do pěti měsíců, což je klíčová hodnota.

Deutsche Bank pochvaluje značce celosvětově silnou pozici a působivé trendy na poli nelehkého boje retailu a konzumního zboží.

Firma samozřejmě čelí silnému dolaru, který posiluje vůči mnoha měnám v rozvojových zemích jako je Mexické Peso či Brazilský Real, což může mít při zpětné konverzi silný dopad na firemní zisky. Zvyšující se ceny kůže či chemikálií by také firmě mohly udělat nepříznivou čáru přes rozpočet. Navýšení marže pro Nike dle zdroje však nepřipadáv úvahu.

Podíl na trhu atletické obuvy v USA pro Nike loni dosáhl 58,8%, zatímco v roce 2012 to bylo 55,9%.

Momentum firmy zůstává silné, dodává analytik Faye Landes

Nike Inc. (NKE) včera uzavřel své obchodování na ceně 79,15 USD za akcii.

Zdroj: MarketWatch


Adam Vondruška
Fio banka, a.s.

Autor článku

Vondruška Adam  

Články ze sekce: INVESTICE