Zisky firmy Herman Miller stoupají o 18%

20.03.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Herman Miller Inc. (MLHR) uvedl, že jeho příjmy za třetí fiskální čtvrtletí vzrostly o 18% díky lepším maržím a nárůstu prodejů. Hrubá marže se zvedla z 34,1% na 35,7%.

Akcie vyskočily v after-hours o 6,1% na cenu 30,45 USD za kus, také díky výhledu na poslední fiskální čtvrtletí, které překonává očekávání trhu. Analytici uvádějí možný zisk 43 centů na akcii a firma uvádí až 47.

Firma vyrábějící především kancelářský nábytek představuje v poslední době nové designy, které nachází uplatnění ve firmách adoptující pracoviště odpovídající stále měnícím se potřebám.

Objednávky firmě vzrostly o 21% na 464 milionů dolarů, přičemž 3. února firma provedla plánované plošné zdražování, které tak přimělo většinu zákazníků urychlit své rozhodování dříve, než přišlo.

Za období, které skončilo 1. března tak společnost vykázala zisk 33 centů na akcii, což je meziroční zlepšení o 5 centů.

Herman Miller (MLHR) se obchoduje na Americkém Nasdaqu a nyní je jedna akcie k mání za 31,97 dolarů. Firma si dnes připsala od otevření již přes 11%.

Zdroj: MarketWatch


Adam Vondruška
Fio banka, a.s.

Autor článku

Vondruška Adam  

Články ze sekce: INVESTICE