CME: Návrat některých inzerentů na TV Nova

02.04.2014 | , Atlantik FT
INVESTICE


Dle deníku HN se na televizní stanice kolem domácí TV Nova ze skupiny CME vrací inzerenti, kteří stanice opustili v minulém roce kvůli tvrdé...

...cenové politice, kterou skupina v loni uplatňovala. Dle ceníkových cen by mělo za první kvartál 2014 jít až o 57% nárůst tržeb, nicméně reálné číslo bude zřejmě nižší vzhledem k tomu, že se pravděpodobně vrátila politika uplatňování slev a jiných vstřícných opatření. Naše očekávání pro celý rok 2014 v ČR je růst tržeb o 17,4 % r/r.
Vedle pravděpodobně meziročně lepší příjmové stránky na Nově nadále pokračují i úsporné nákladové projekty vzhledem k oznámeným odchodům některých zaměstnanců. To je lehce proti výroku nového generálního ředitele, který uvedl, že restrukturalizace proběhla již v minulém roce. Ale i tak ji vítáme i přes riziko odchodu některých potenciálně klíčových provozních lidí.
Celkově očekáváme, že dosavadní zprávy by měly potvrzovat postupné očekáváné zlepšování hospodaření přinejmenším v ČR. Současně však očekáváme, že zlepšení stále nebude dosahovat roku 2012 (rok před zavedením nové cenové politiky).

Autor článku

Pavel Ryska

Články ze sekce: INVESTICE