Americké akcie po šesti dnech růstu oslabují

23.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. dubna (ČTK) - Akcie na amerických trzích začaly dnes po šesti dnech vzestupu oslabením. Silný růst akcií výrobce letadel Boeing po příznivé výsledkové zprávě nepovzbudil investory k širším nákupům.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,1 procenta na 16.495 bodů a širší index Standard & Poor's 500 oslabil stejným tempem na 1878 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl v polovině dne kolem 4142 bodů se ztrátou 0,5 procenta.

Výsledky Boeingu předčily očekávání a jeho akcie vzrostly o téměř tři procenta. Na trhu to ale vyrovnal pokles akcií telekomunikační společnosti AT&T nebo výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble. Trh také podkopaly údaje o prudkém březnovém poklesu prodeje nových rodinných domů v USA.

Doposud zveřejnilo výsledky hospodaření 28 procent firem z indexu S&P a z toho 65,2 procenta jich překonalo očekávání analytiků u zisků, což je nad dlouhodobým průměrem 63 procent. U tržeb překonalo očekávání 53,6 procenta výsledků, což je naopak pod průměrem.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK