Facebook oznámil výsledky a překonal očekávání

24.04.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Facebook (FB) oznámil ve středu po ukončení obchodování výsledky za první čtvrtletí letošního roku, které překonaly očekávání...

...

Společnosti Facebook se povedlo za první čtvrtletí letošního roku téměř zvýšit výnosy o 72 % a to na 2,5 mld. USD proti očekávání ve výši 2,36 mld. USD. Za stejné období loňského roku dosáhl Facebook výnosu ve výši 1,46 mld. USD.

Za tímto úspěchem stojí především zvýšený objem výnosů na poli mobilní reklamy, která tvoří průměrně 59 % příjmů z reklamy. Výnosy z reklamy dosáhly 2,27 mld. USD. Počet uživatelů sociální sítě Facebook se na mobilních zařízení také zvýšil oproti loňskému roku o 34 % na 1,01 mld. mobilních uživatelů měsíčně. Celkový počet uživatelů měsíčně je 1,28 mld. proti očekávání analytiků z Wall Street ve výši 1,27 mld. uživatelů.

Naopak s obavami je sledováno oznámení o odstoupení po pěti letech z postu finančního ředitele Davida Ebersmana, který se vrací do oblasti zdravotní péče. Na jeho post nastoupí aktuální vicepresident korporátních financí, David Werner.

Akcie Facebook (FB) aktuálně v předobchodní fázi posilují o 4,94 % na 64,39 USD.

Zdroj: MarketWatch


Matěj Pára
Fio banka, a.s.

Autor článku

Pára Matěj

Články ze sekce: INVESTICE