350 nových milionů ve fondech ČSOB

15.10.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Zajištěným fondům ČSOB se daří. Za první tři dny si nový fond ČSOB Světový Strom 2, připsal přes 86 milionů korun. Fond, který se upisuje od 12. října, tak výrazně přispěl k dobrému výsledku současně nabízených fondů ČSOB.

Tyto fondy si připsaly v prvních dvou týdnech upisovacího období dohromady téměř 266 milionů korun.

Vysoký zájem o druhou sérii Světového Stromu jsme očekávali, lákavá koncepce zaklikávání u tohoto typu zajištěných fondů se setkala s výbornou odezvou na trhu,“ říká Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Ani úspěch fondu ČSOB Světový Click+ 13, jenž zatím shromáždil 159 milionů Kč, není podle jeho slov tak překvapivý. „Zájem o řadu Click+ je stabilně vysoký od jejího vzniku. Nicméně od třináctého Clicku+ se očekával dobrý výsledek už jen proto, že se aktivně nabízí v rámci ČSOB Klíčového plánu,“ dodal Barta. ČSOB Světový Click+ EUR 2 a ČSOB Světový Click+ USD 3 si zatím připsaly 57, respektive 50 milionů korun.

ČSOB na český trh uvedla za čtyři roky celkem 33 zajištěných fondů, ze kterých u dvou (ČSOB Světové Akcie 1 a ČSOB Evropské Akcie 2) již vyplatila výnosy. U dalšího fondu, ČSOB Evropské Akcie 1, bude banka vyplácet výnosy 29.10. 2004. I přes realizované výplaty dosáhl objem prostředků v aktivních fondech současných 6,4 mld. Kč.

ČSOB tak i nadále drží své postavení na domácím trhu. „Potvrzuje se, že s každým novým zajištěným fondem roste kladná odezva klientů na naši nabídku investičních produktů,“ uzavírá Barta.

Více o podílových fondech se dočtete na specializované stránce http://investice.finance.cz/zacinajici-investor/principy-obchodovani/subjekty-kapitaloveho-trhu

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE