Americké akcie dopoledne vystoupily na nová maxima

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. května (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes dopoledne posilovaly. Jejich přední indexy se tak vyšplhaly na nová rekordní maxima. Nárůstu amerických akcií nezabránilo ani přetrvávající napětí na Ukrajině.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 0,6 procenta na 16.680 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 se dopoledne zvýšil o 0,8 procenta na 1893 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl dokonce o 1,5 procenta na 4132 bodů, napsala agentura AP.

Akcie mediální společnosti 21st Century Fox zamířily vzhůru po zprávě o tom, že firma plánuje sloučení placených televizí Sky v Británii, Německu a Itálii. Prudký nárůst zaznamenala cena akcií potravinářské společnosti Pinnacle Foods, kterou koupí konkurent Hillshire Brands za zhruba 6,6 miliardy dolarů (přes 130 miliard Kč).

Na trhu nicméně pokračují obavy ohledně ukrajinské krize poté, co nedělní referenda v Doněcké a Luhanské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny vyzněly ve prospěch samostatnosti těchto regionů. Evropská unie dnes rozšířila sankce, které uvalila na Rusko za jeho postup vůči Ukrajině.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK