Německý index DAX na chvíli na nových historických maximech

15.05.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


Poprvé v historii mohli dnes ráno investoři v Evropě sledovat DAX přes 9.800 bodů. Maxima z dnešního dne byla prozatím 9.810 bodů (+0,7 %). Tento nárůst postupně vyprchával a trh se vrátil po otevření amerických trhů do červených čísel. V 16:30 se index DAX pohyboval na hodnotách 9.630 bodů (-1,2 %). Před otevřením evropských trhů reportovaly výsledky společnosti Deutsche Post, Merck, Zurich Re a Vivendi. Poslední tři jmenované překvapily ve většině sledovaných čísel a navýšily výhledy na další rok. Pouze mírně pod odhady skončila Deutsche Post, nicméně reakce po otevření byla -3 %.

Dopoledne přišlo důležité číslo z eurozóny, a sice růst HDP, který byl nižší než očekávaný.

Americké trhy dnes otevíraly v záporných číslech a pokračují v mírném odrazu od maximálních hodnot. Na trzích prosakují informace o překoupenosti trhů, které spolu s děním na Ukrajině příliš pozitiv nepřinášejí. Co je může udržet u maxim, je končící výsledková sezóna, kde většina firem překvapila nad očekávání.

Z významných firem včera po trhu reportovala výsledky technologická společnost Cisco. Výsledky výrazně překvapily a po otevření rostou akcie o 7 %.

Uvidíme, jak se budou trhy v dalších dnech ubírat. Pro proražení maxim bude ale zapotřebí výrazně lepších čísel.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE