Klidná středeční seance

21.05.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


Akciové trhy dnes hledaly zřetelnější směr a většinu dne oscilovaly okolo nuly. Dění na Ukrajině prozatím utichlo a zdá se, že investoři si od východu trošku odpočinuli. Zpočátku se německý index DAX pohyboval lehce v červených číslech okolo 9.600 bodů (-0,34 %). V průběhu odpoledne se už evropské trhy dostaly do zelených úrovní (+0,51 %). Němečtí investoři byli dnes potěšení především výkonem akcií E.ON (+2,87 %) i RWE (+3,30 %). Oba tituly dostaly zvýšené doporučení od RBC a zároveň obdrželi část vratky daně z jaderných paliv, o čemž rozhodl soud již 14. 4. 2014.

Z pražské burzy se po ranní stagnaci vyhouply především akcie bankovní skupiny ERSTE (+1,4 %), jejíž šéf Treichl dnes na valné hromadě potvrdil cíl provozního zisku 1,1 mld. EUR pro letošní rok a zároveň se zmínil i o možnosti navýšení výplatního poměru dividendy.

Z korporátních zpráv byly na očích především akcie prodejce luxusních šperků Tiffany, které po lepších výsledcích rostou téměř o 10 % (96,60 USD).

Oči investorů jsou nicméně upřené na dnešní proslov Yellenové. Nezávisle na tom vyjde zápis z posledního zasedání Fedu (ve 20:00 hod. SEČ). Dle odhadů analytiků by ale oznámené informace neměly trhem výrazně zahýbat, neboť Yellenová v poslední době absolvovala více projevů, na kterých své postoje víceméně již řekla.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE