Americké akcie díky příznivým vyhlídkám ekonomiky obnovily růst

29.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. května (ČTK) - Americké akcie dnes obnovily mírný růst a jejich širší index stoupá na nové rekordy. Zpráva o poklesu ekonomiky USA v prvním čtvrtletí investory neovlivnila, protože po zimním útlumu se všeobecně čeká silné oživení.

Širší index S&P 500 po středečním mírném poklesu obnovil vzestup a vyhoupl se až na nový průběžný rekord nad 1915 bodů. V poledne newyorského času (18:00 SELČ) byl na 1914 bodech s přírůstkem 0,2 procenta. Dow Jonesův index byl se ziskem 0,1 procenta kolem 16.650 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,3 procenta na 4238 bodů.

Americká ekonomika klesla v prvním čtvrtletí podle revidovaných údajů o jedno procento. Revize z původně odhadovaného nepatrného růstu byla důsledkem výrazně nižší tvorby zásob a vyššího dovozu a celkově byl slabý výkon odrazem nezvykle chladné zimy.

Pro trh byly údaje už jen zprávou o překonané minulosti, protože ve druhém čtvrtletí se předpokládá výrazné oživení, což nyní táhne akcie vzhůru. Wall Street dnes podpořily údaje o silném poklesu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti za minulý týden.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK