Saxo Bank mění vedení své pražské kanceláře. Nově ji povede Pavel Drahotský

05.06.2014 | , saxo247
INVESTICE


Saxo Bank, specialista na online obchodování celého spektra investičních nástrojů, mění vedení své pražské kanceláře. Novým ředitelem Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko se stal s účinností od 1. června 2014 Pavel Drahotský. Pavel Drahotský přichází z pozice viceprezidenta a ředitele divize investičních produktů Citibank. Nový ředitel si klade za cíl odstranit u...

Saxo Bank, specialista na online obchodování celého spektra investičních nástrojů, mění vedení své pražské kanceláře. Novým ředitelem Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko se stal s účinností od 1. června 2014 Pavel Drahotský.

Pavel Drahotský přichází z pozice viceprezidenta a ředitele divize investičních produktů Citibank. Nový ředitel si klade za cíl odstranit u veřejnosti mýtus nepostradatelnosti velkých bank jako jediných možných správců financí.

”Budu se snažit zpřístupnit veškeré naše produkty co nejširší veřejnosti, která hledá zajímavé příležitosti,” dodává Drahotský.

Saxo Bank si od vstupu na český, slovenský, polský i maďarský trh před pěti lety vybudovala velice solidní pozici zejména u institucionálních klientů a fyzických osob s vyšším disponibilním kapitálem.

Odcházející ředitel Saxo Bank pro střední a východní Evropu Karol Piovarcsy přejde na jinou pozici v rámci mezinárodní sítě Saxo Bank.

„Pražská pobočka Saxo Bank je po svém pětiletém úspěšném působení připravena na další rozvoj. Prostor vidím především v oblasti vzdělávání a u institucionálních klientů. Region střední Evropy je pro celou Saxo Bank strategicky velmi významný,“ uvádí k personálním změnám Karol Piovarcsy.

Pavel Drahotský, MBA, ředitel Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko

  • 8 let pracoval v Citibank, kde začínal jako osobní bankéř pro bonitní klienty
  • postupně převzal zodpovědnost za celý prodej investičních nástrojů včetně spolupráce s třetími stranami
  • Citibank opouštěl jako viceprezident a ředitel divize investičních produktů
  • ve volném čase se věnuje tradiční české myslivosti, má zálibu v rychlých lodích
  • je ženatý, má syna

O Saxo Bank

Saxo Bank je lídrem v oblasti online tradingu a investic. Nabízí kompletní spektrum nástrojů pro obchodování a investice pro privátní investory i instituce. Její finanční komunitní portál TradingFloor.com je první obchodní platformou, která umožňuje obchodování velkého množství investičních nástrojů a zároveň přináší výrazné prvky sociálních sítí. Saxo Bank je plně licencovaná a regulovaná evropská banka, která umožňuje klientům obchodovat měny, akcie, futures, opce, CFD, ETF a další deriváty prostřednictvím oceněné platformy Saxo Trader, kterou lze používat na počítačích, tabletech nebo smartphonech, a to z jediného účtu. Platformy jsou k dispozici ve více než 20 jazycích a pod jinými názvy jsou nabízeny více než stovkou velkých finančních institucí po celém světě. Saxo Bank též nabízí profesionální správu portfolií a fondů stejně jako tradiční bankovní služby poskytované dceřinou bankou Saxo Privatbank. Saxo Bank Group byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a její pobočky nalezneme v Evropě, Asii, střední a jižní Americe, Africe, na Středním východě a v Austrálii.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE