Klidné pondělí

16.06.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


Americké indexy v pátek sice zakončily obchodování v mírném zisku a přerušily tak sérii tří poklesových dnů v řadě, ovšem evropské trhy dnes zahájily obchodování brnkajíce stále ještě na negativní strunu. Německý index DAX během celého dne osciloval lehce pod hodnotou 9.900 bodů a při poklesu k dennímu minimu na 9.873 bodů odepisoval 0,4 %. Americké trhy zprvu také lehce oslabovaly, ovšem nyní se index S&P 500 opět zelená a přidává 0,2 %. Jediným zajímavým makrodatem dnes byla průmyslová produkce USA. Drama se ovšem nekonalo a investoři opět slyšeli - v poslední době už mnohokrát ohranou písničku - makrodata byla v souladu s analytickým očekáváním.

Z korporátní sféry stojí za zmínku skutečnost, že německá společnost Siemens dnes podá nabídku na převzetí aktiv Alstom. Minoritní akcionář Union Investment (vlastní 1 % akcií) akvizici neschvaluje, obává se o snižování marží v energetice. Reakce na trhu? Prakticky žádná. Akcie Siemens se dnes obchodují okolo ceny 99 EUR a posilují tak o 0,3 %.

Zdá se, že trhy už lehce ztrácejí dech k dalším nárůstům. Drobný pokles by jistě pomohl pročistit vzduch a investory opět rozhýbat. Blíží se však období prázdnin a je tedy otázkou, jestli trhy budou mít sílu vydat se jasným směrem nahoru nebo dolů. Dle mého názoru nás čeká obchodování v bočním trendu s nízkou volatilitou.

Světové indexy dnes vypadají takto: DAX - 9.897 bodů (-0,15 %), EuroStoxx50 - 3.271 bodů (-0,34 %), S&P 500 - 1.937 bodů (+0,08 %), PX - 1.033 bodů (+0,06 %).

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE