Zajímavosti z technické analýzy EUR/USD, EUR/CHF, GBP/JPY

03.07.2014 | , BOSSA
INVESTICE


Měnový pár EUR/USD se pohybuje na 4hodinovém grafu v nahoru mířicím trendovém kanálu s cílem silné rezistence 1,3700, kterou jsme tento týden již jednou neúspěšně testovali. V 14:30 se očekává silná volatilita vzhledem k tomu, že budou zveřejněny data z trhu práce USA a navíc odstartuje tisková konference ECB. Nicméně po dobu silnější volatility mohou knoty svíček přesáhnout jak přes supporty, tak i přes rezistence. V případě opětovného odmítnutí úrovně 1,37, což by se mohlo stát po lepších datech NFP a „holubičích“ slovech Maria Draghiho, by pak EUR/USD mohl otestovat další kulaté číslo, a to 1,36.

Měnový pár EUR/CHF se přibližuje k důležitým hranicím podpory z letošního března, u nichž se kromě letošního března naposledy obchodoval na konci roku 2012. Sledujeme reakci měnového páru EUR/CHF na tyto úrovně, přičemž pamatujme, že hladina 1,20 je pečlivě kontrolována švýcarskou centrální bankou (SNB), pod níž hodnotu měnového kurzu nechce pustit. Nicméně ideální je počkat na dnešní odpolední projev Maria Draghiho, který by mohl blíže nastínit další osud pro euro.

GBP/JPY po opuštění trojúhelníkové formace zamířil nahoru a nyní testuje důležitou hladinu rezistence kousek pod kulatým číslem 175. Podle překoupenosti oscilátorů se lze domnívat, že napoprvé nebude mít libra dostatek síly ke zdolání této úrovně a dalšímu růstu by mohla předcházet mírnější korekce. 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE