Akcie v USA dnes díky statistice zpevňují

22.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. července (ČTK) - Americké akcie na začátku dnešního obchodování zpevňovaly. Náladu na trhu zlepšila nejnovější statistika z USA, i když čtvrtletní výsledky hospodaření důležitých amerických firem nebyly nejpřesvědčivější.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones přidával 0,4 procenta na 17.122 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 měl k dobru 0,6 procenta na 1985 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite si připisoval 0,8 procenta na 4460 bodů.

Spotřebitelské ceny v USA v červnu díky cenám benzinu vzrostly. Tempo růstu sice mírně zpomalilo, celkový trend ale naznačuje, že inflační tlaky se zvyšují, což umožní tamní centrální bance (Fed) pokračovat v pomalém omezování stimulačních opatření.

Posilovaly také akcie developerů, index stavebních společností tak přidával více než jedno procento. Zájem o tyto firmy vyvolala další statistika, která ukázala, že prodej starších domů v USA rostl v červnu nejrychleji za osm měsíců.

Akcie telekomunikační společnosti Verizon posílily díky údajům o příjmech za druhé čtvrtletí, které byly vyšší, než čekali analytici. Akcie nápojového gigantu Coca-Cola kvůli poklesu tržeb oslabily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK