Americké akcie zahájily obchodování bez větších změn

23.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Americké akcie v polovině dnešního obchodování vykazovaly nejednoznačný vývoj. Jejich širší index po solidních čtvrtletních výsledcích některých velkých korporací sice vystoupil na nový průběžný rekord, zisky ale brzdí konflikty na Ukrajině a v Pásmu Gazy.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index odepisoval 0,1 procenta na 17.090 bodů. Širší index S&P 500 se nejprve dotkl nového rekordu nad 1989 body, později ale část zisků odevzdal a kolem poledne přidával 0,2 procenta na 1987 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite si připisoval 0,4 procenta na 4475 bodů.

Opatrnost na trh vnesly zprávy o sestřelení dalších dvou ukrajinských vojenských letadel nedaleko oblasti, kde byl minulý týden údajně sestřelen malajsijský dopravní letoun.

"Dnes tu máme testování (úrovně odporu) u S&P," poznamenal analytik Art Hogan ze společnosti Wunderlich Securities. "Když se k tomu přidají bojová letadla sestřelená na Ukrajině, lidé zkoumají trh a zjevně nedokážou najít způsob, jak to prolomit," uvedl také.

Akcie společnosti Apple po oznámení nečekaně dobrých čtvrtletních výsledků vykazovaly nárůst až o tři procenta. Akcie strojírenské společnosti Boeing naopak 2,5 procenta odepisovaly, neboť čtvrtletní tržby zaostaly za odhady.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK