Akcie v USA vesměs klesají, trh se chystá na akcie Alibaby

15.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. září (ČTK) - Americké akciové trhy zahájily nový týden nejednoznačně a širší trh i technologické akcie pokračovaly v poklesu. Wall Street sráží výprodej v technologickém sektoru, kde si investoři připravují finanční zdroje na nákup akcií čínské internetové společnosti Alibaba Group Holding.

Dow Jonesův index v poledne místního času (18:00 SELČ) získával 0,1 procenta a pohyboval se kolem 17.003 bodů. Širší index S&P 500 naopak téměř 0,2 procenta ztrácel a byl v blízkosti 1981 bodů. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq se nacházel kolem 4517 bodů se ztrátou zhruba jednoho procenta.

Minulý týden zažily hlavní indexy na Wall Street první ztrátový týden od začátku srpna.

Dnes už se investoři začali chystat na primární emisi akcií společnosti Alibaba, jejíž akcie by měly vstoupit na newyorskou burzu v pátek. Firma zaznamenala během úpisu o své akcie enormní zájem investorů a podle zdrojů agentury Reuters by mohla oznámit dodatečné zvýšení emise. Mohla by z toho být největší primární emise ve světové historii.

Vyhlídky na to, že akcie Alibaby by se mohly prodat na horní hranici rozpětí, posílily akcie společnosti Yahoo, která má v Alibabě podíl kolem 23 procent. Řada dalších technologických titulů však oslabovala, protože investoři si dělali v portfoliích místo pro akcie čínského giganta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK