Úspěšný týden

19.12.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


Akciové indexy během posledních dnů výrazně posílily a téměř smazaly své prosincové ztráty. Dnešní den nebyl výjimkou. Pozitivní nálada na evropských trzích byla znát již od začátku dnešního obchodování. Zlom nastal v poledních hodinách, kdy se německý index DAX přehoupl do červených čísel a vykazoval ztrátu 0,54 %. Tento směr si udržoval během celého odpoledne až do současné chvíle, kdy se opět blíží k zelené nule. Nejvíce dnes v Evropě oslabuje sektor základních materiálů (-1,5 %), naopak se nejvíce daří energetice (+0,8 %). Nejvíce rostoucím titulem v rámci německého DAX 30 je Henkel (+3 % na 89,5 EUR). Naopak nejvíce odepisuje společnost Lufthansa (-3,39 % na 13,5 EUR). Tento pokles je pravděpodobně zapříčiněn horšími zprávami od Air France a hrozbou další stávky pilotů.

Na zámořských trzích panuje nadále pozitivní sentiment. Americký index S&P 500 se okolo 16:30 obchoduje na hodnotě 2.068 bodů (+0,33 %), index Dow Jones se pohybuje na 17.805 bodech (+0,12 %) a Nasdaq na 4.276 bodech (+0,20 %).

Z korporátních událostí bych chtěla zmínit společnost Samsung. Vedení firmy zvažuje navýšení dividendy o 30-50 % y/y. Konečné rozhodnutí padne v lednu. Akcie posílily téměř o +5%.

Společnost Red Hat (+13 % na 69 USD) včera po trhu zveřejnili hospodářské výsledky, pozitivní reakci vyvolalo až navýšení celoročních cílů.

Ropa dnes vykazuje mírný růst. Kromě silné přeprodanosti jsou podporou i slova saúdského ministra ropného průmyslu. Podle něj je nestabilita na trhu s ropou pouze dočasná a v budoucnu bude poptávka opět růst.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE