Největší družstevní záložna snižuje členský vklad

21.12.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Fio, družstevní záložna, podle objemu vkladů největší družstevní záložna v České republice, která jako jedna z prvních splnila jednotné podmínky EU pro spořitelní a úvěrní družstva, snížila výši členského vkladu.

Od pondělí 20.12.2004, snižuje Fio, družstevní záložna výši členského podílu z původních 3000 Kč na 1 Kč. Záložna poskytuje obvyklé bankovní služby pro běžnou klientelu jako je vedení účtů, přijímání vkladů a poskytování úvěrů za často výhodnějších podmínek, než poskytují banky. Služby mohou využívat pouze členové záložny a právě vysoký členský vklad mohl bránit ve využívání služeb řadě potencionálních klientů.

Výraznou výhodou záložny jsou nižší poplatky za finanční převody a při využívání její internetbankingové aplikace poskytuje dokonce všechny převody mezi účty svých klientů zcela zdarma. Na špičce vkladových produktů je Prémiový vkladový list, který je nyní úročen 5% p.a. V poskytování úvěrů se snaží vyhledávat takové podnikatelské úvěry v objemech jednotek a menších desítek mil. Kč, které pro svou individuální zvláštnost neprojdou automatickým vyhodnocením bonity v bankách, ale při individuálním přístupu lze jejich specifické riziko vhodně pokrýt.

Fio, družstevní záložna očekává, že snížením členského podílu na úroveň 1 Kč dojde k rozšíření členské základny a zvýšení využívání služeb širší veřejností.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE