Akcie na Wall Street po středečním sestupu výrazně oživují

05.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. února (ČTK) - Americké akcie se v první polovině dnešního obchodování zotavovaly ze středečního závěrečného sestupu a hlavní indexy na Wall Street získávaly téměř jedno procento. Trh podpořily zejména příznivé údaje z domácího trhu práce a zprávy z firemního sektoru.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 17.835 bodů a získával asi 0,9 procenta. Širší index S&P 500 přidával rovněž 0,9 procenta a byl na 2060 bodech, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite získával 0,7 procenta na zhruba 4748 bodů.

Trh povzbudily údaje, podle nichž počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden stoupl méně, než se čekalo. Zpráva je dobrou předzvěstí pro páteční klíčové údaje o lednovém vývoji amerického trhu práce.

K růstu trhu přispěla velká firemní transakce, v níž farmaceutický gigant Pfizer kupuje za zhruba 15 miliard dolarů konkurenční firmu Hospira. Akcie Hospiry vyskočily o 35 procent a Pfizer posílil o téměř tři procenta.

Dalším podpůrným faktorem bylo oživení cen ropy ze středečního propadu. Index energetického sektoru díky tomu stoupl o 1,6 procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK