Trhy zůstávají na maximech

24.02.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodování probíhá bez větší volatility, kdy trhy zůstávají na svých maximech. Ovšem do vyšších úrovní se příliš netlačí. DAX je nyní okolo zelené nuly na 11.134 bodech, S&P 500 je rovněž na zelené nule na 2.011 bodech. Hlavním tématem dnes opět bylo Řecko, které odeslalo návrh reforem a Evropská komise ho přijala jako dostatečný, což náladu na trzích z ranních úrovní trochu vylepšilo. Nyní už se čeká jen na odsouhlasení ECB a MMF.

Další dnešní událostí je slyšení Yellenové před US senátem, které začalo v 16:00. Zatím se investoři dozvěděli, že Fed bude trpělivý se zvyšováním sazeb a že k tomu nedojde na několika dalších zasedáních. Sazby se budou zvyšovat až poté, co si bude Fed jistý udržitelností inflace. Fed plánuje výrazně snížit svou bilanci – ne ale formou odprodeje aktiv ale jednoduše tím, že je bude držet do splatnosti bez dalšího rolování. S&P 500 reagoval na vydání textu smíšeně.

Hospodářské výsledky dnes zveřejnil Home Depot. Došlo k překonání očekávání trhu na ziscích i na tržbách a byl ohlášen buyback akcií, na což akcie reagují 3% růstem. Trochu zklamání přinesly výsledky společnosti Macy’s, které sice překovaly očekávání na zisku, ale snížený výhled na letošní rok zapůsobil negativně. Akcie nyní odepisují kolem 0,3 %.

Poměrně nejasný směr dnes panuje na ropě. Dopoledne pokračovala tato komodita v poklesu, nyní trochu nabírá dech (WTI 49,65, +0,45 %). Nicméně se domnívám, že do zítřejšího reportování zásob ropy v USA se nebude jednat o výrazný růst. Zásoby se totiž v uplynulých týdnech kontinuálně navyšovaly a nepředpokládám, že by zítřejší čísla měla svědčit o opaku.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE