Akcie na Wall Street oscilují kolem otevíracích hodnot

26.02.2015 | , Fio banka
INVESTICE


S&P -0,18%, DJIA -0,02%, Nasdaq...

...+0,28%

Hlavní americké akciové indexy se dvě hodiny před uzavřením trhů obchodují poblíž otevíracích hodnot. V situaci, kdy jsou trhy blízko historických maxim, dochází spíše ke stabilizaci sentimentu. K výraznějšímu překonání rekordů bude třeba výraznějších impulzů. I nadále probíhá výsledková sezóna a řada zajímavých společností nás ještě čeká. Dnes se nejvíce daří technologickým akciím a telekomunikacím. Naopak nejhůř si vedou akcie v sektoru energetika a základní materiály. Technologie táhne vzhůru Apple (AAPL +0,96%) nebo například Google (GOOGL +1,48%), který ohlásil investici do solárních projektů v objemu 300 mil. dolarů. se společností SolarCity (SCTY +0,01%).

Díky dnešním makrodatům a především komentářům člena FEDu Bullarda se dnes výrazně daří dolaru. Na páru vůči euru posílil o necelá 2% pod 1,12. Zdá se, že zvyšování sazeb lze skutečně očekávat již v polovině letošního roku. Rétorika jednotlivých členů centrální banky tomu napovídá.

Silná procenta dnes na trhu komodit odepisuje ropa (CL -5,8%). Jako obvykle ani dnes nezazněla konkrétní negativní zpráva. Stabilizace ceny u mety 50 dolarů za barel je však i nadále patrná.

 


Martin Varecha
Fio banka, a.s.

Autor článku

Varecha Martin  

Články ze sekce: INVESTICE