Americké akcie už druhý den sestupují z rekordů

04.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. března (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál oslabovaly a jejich hlavní indexy navázaly na úterní sestup z pondělních rekordních maxim. Investoři jsou po silných únorových nárůstech opatrní a čekají na klíčové údaje z ekonomiky.

Dow Jonesův index se kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 18.100 bodů a ztrácel 0,5 procenta. Stejným tempem oslaboval širší index S&P 500, který byl na 2098 bodech. Úhrnný index trhu Nasdaq klesal o 0,3 procenta na 4964 bodů.

Dnešní údaje z ekonomiky nebyly pro Wall Street příliš inspirativní. Přírůstek pracovních míst v soukromém sektoru byl v únoru o něco nižší, než se čekalo, nevýrazný byl ale také nárůst aktivity v americkém sektoru služeb.

Investoři se budou ve zbytku týdne patrně zaměřovat na klíčové údaje o únorovém vývoji amerického trhu práce, které budou zveřejněny v pátek. Na jejich základě budou odhadovat, kdy americká centrální banka (Fed) zahájí zvyšování úrokových sazeb, řekli analytici agentuře Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK