Bank of America se v 1Q vrátila do zisku

15.04.2015 | , Fio banka
INVESTICE


Podle aktiv druhá největší banka v USA Bank of America oznámila před otevřením trhů výsledky za 1Q 2015, které překonaly očekávání analytiků oslovených agenturou Bloomberg.

Banka dosáhla čistého zisku na akcii 27 centů, přičemž v minulém roce se jednalo o ztrátu 5 centů na akcii (276 mil. dolarů). Upravený zisk činil 36 centů na akcii, což překonává očekávání analytiků na úrovni 29 centů.

Od akvizice banky Merrill Lynch v roce 2009 se výnosy z obchodování zahraničních měn zvýšily na nejvyšší úroveň díky vysoké volatilitě.
Zisk v divizi správy aktiv a majetku se snížil o 11 % na 651 mil. dolarů. Zisk v poskytování spotřebních úvěrů se téměř nezměnil a dosáhl úrovně 1,48 mld. dolarů, když pokles nákladů vykompenzoval pokles čistého úrokového zisku.
Výnosy z obchodování dluhopisů, měn a komodit se snížily 7 % na 2,75 mld. dolarů kvůli úvěrům a hypotékám.

Kvartální dividenda se podle banky nezmění a zůstane ve výši 5 centů na akcii, což zklamalo analytiky, protože očekávali zvýšení dividendy na 8 centů.

Loňského roku Bank of America zanechala plánovaného zpětného odkupu akcií kvůli účetním chybám. V březnu Bank of America získala podmíněný souhlas od FEDu ke zpětnému odkupu v objemu 4 mld. dolarů. Banka ale musí přeposlat určité finanční modely a zlepšit interní kontroly do 30. září.

Akcie (BAC) v předobchodní fázi klesají o 0,76 % na 15,70 dolaru. Od začátku roku akcie ztratily 11,5 %.


Vojtěch Cinert
Fio banka, a.s.

Autor článku

Cinert Vojtěch

Články ze sekce: INVESTICE