Řecko dává trhům naději

27.05.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodování se vyvíjelo v poklidném duchu. Německý index DAX se celé dopoledne držel poblíž včerejšího závěru. Krátce před 16:00 přišel rychlý nárůst o více než 1 % a DAX se dostal až k úrovni 11.750 bodů. Stály za ním spekulace ohledně možné dohody Řecka s věřiteli. MMF odmítá v současné době tyto spekulace komentovat a člen evropské komise Dombrovskis říká: „ještě tam nejsme“ a „pracujeme na dohodě“. Ani pražská burza nezůstává pozadu a index PX připisuje 1,6 % a obchoduje se u 1030 bodů. Dařilo se především akciím Komerční banky, které po testování hodnoty 5100 CZK zpevnily o 3,9 % a obchodování zakončily na úrovni 5267 CZK.

Americké indexy se také drží v zelených číslech. Index S P 500 připisuje 0,5 % a obchoduje se u 2114 bodů. Zklamáním pro investory dnes byly výsledky a hlavně snížení výhledů společnosti Michael Kors. Akcie zareagovaly silným poklesem o více než 20 % a obchodují se u 48 USD. Sektor luxusního zboží není touto zprávou až tolik poznamenán, protože lepší čísla zveřejnila společnost Tiffany. Došlo i na potvrzení výhledů a akcie posilují o více než 10 % a obchodují se u 95 USD.

Trhy budou i nadále velmi bedlivě sledovat jednání věřitelů s Řeckem a především páteční report amerického HDP. Investorům i vzhledem ke slabším objemům obchodů doporučuji utahovat Stop-loss pokyny a sledovat přicházející zprávy. Přelom května a června umí být divoký a zatím je květen až podezřele klidný.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE