Další vyčkávací den na trzích

02.07.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Včerejší spekulace o možné dohodě mezi Řeckem a věřiteli se nenaplnily a platí tedy to, že investoři vyhlížejí nedělní referendum. Požadované změny Řeků v návrhu věřitelů se především týkaly klíčových bodů jako penzí a spotřebních daní, proto byly věřiteli odmítnuty. V Evropě ale tato informace příliš trhy nezahýbala. Index DAX dnes nebyl, oproti minulým dnům, tolik volatilní. V 16:14 se pohybuje na 11.117 bodech (-0,56 %). Nejvíce rostoucím titulem je RWE, které připisuje 5,25 % na 20,3 EUR po zvýšeném investičním doporučení od UBS na „koupit“ z „držet“.

Dnes byla vyhlášena důležitá makrodata v USA. Počet žádosti o podporu dopadl hůře, než se očekávalo. Nově vytvořená pracovní místa také nedosáhla na očekávání analytiků. Pouze celková nezaměstnanost dopadla mírně lépe. Akciový index S&P 500 se v 16:30 obchoduje mírně v kladných hodnotách (+0,18 %) na 2.081 bodech.

Vývoj na trzích naznačuje, že investoři vyčkávají až na víkendovou klíčovou událost v podobě řeckého referenda. To do značné míry určí nejen budoucnost Řeků ale také vývoj na evropských akciových trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE