Nervózní začátek týdne

17.08.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodování se dopoledne neslo na pozitivní vlně, nicméně při nízkých zobchodovaných objemech. Optimismus pramenil zřejmě z dění okolo Řecka, kde probíhá schvalování nové pomoci ve výši 86 mld. EUR a zároveň také úlev ve formě prodloužení splatnosti stávajících dluhů.

DAX v poledne připisoval 0,3 % a pohyboval se na hodnotě 11.020 bodů. Největším tahounem byly akcie automobilky BMW, které v té době posilovaly o 1,5 %, a to po zvýšeném investičním doporučení od Barclays.

Odpoledne se situace změnila a po oznámení horších makrodat a prolomení 200 denního průměru zamířil DAX do červených čísel až k hodnotě 10.900 bodů, což znamená pokles o 0,8 %. Situace v Číně se stabilizovala a prozatím se neočekávají další jednorázové devalvace, spíše jen postupné a pozvolné oslabování měny v řádu maximálně několika jednotek procent.

Trhy v USA otevřely taktéž v červeném a to okolo 0,4 %. Dnes se již neočekávají žádná další makrodata a obchodování by tedy mohlo probíhat v klidnějším duchu.

Jak je ale vidět na dnešním vývoji, trhy velmi silně reagují na jakoukoli významnou zprávu a proto by konzervativní investoři měli být s budováním pozic i nadále velmi opatrní. Rizikově orientovaní investoři však v současné situaci jistě najdou zajímavé tituly.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE