Klidný závěr volatilního týdne

28.08.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Čínské trhy dnes v úvodu evropské obchodní seance znovu uzavřely silným růstem, který přišel až v poslední hodině obchodování. Index Shanghai Composite uzavřel se ziskem 4,82 % na úrovni 3.232,349 bodů. Evropské trhy se dnes od otevření pohybují v mírných ztrátách, neobjevuje se však panika, jako tomu bylo v úvodu týdne, spíše určitá nervozita, což je před víkendem za současné situace více než pochopitelné.

Během dnešního dne se nejvíce dařilo akciím napojeným na ropný sektor. Ropa ve čtvrtek posílením o více než 10 % zažila největší jednodenní růst od roku 2009. Například akcie společnosti Total dnes rostou o 2,4 % na 41,143 EUR i přes mírný pokles na celém indexu.

Včera začalo slavnostní večeří setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole ve Wyomingu. Probíhat bude až do soboty, nicméně vzhledem k absenci Janett Yellenové i Maria Draghiho nelze očekávat žádné důležité informace.

Příští týden nás čeká řada poměrně významných makrodat. V úterý to bude PMI z Číny a USA a nezaměstnanost v Eurozóně. Ve středu změna zaměstnanosti v USA dle ADP, ve čtvrtek bude zasedat Evropská centrální banka a v pátek data z trhu práce v USA a průmyslové objednávky z Německa.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE