Německý index DAX opět atakuje hranici 10 000 bodů

07.10.2015 | , Fio banka
INVESTICE


Nejvýrazněji posilují akcie automobilky Volkswagen po novém nákupním doporučení s cílovou cenou 150 EUR od analytiků Berenberg. Také analytici UBS potvrdili nákupní doporučení při snížené ceně 150 EUR. Oba analytické domy považují současnou emisní kauzu za započítanou v ceně akcií. Berenberg uvádí, že 40 % koncernu včetně nákladních vozů není kauzou dotčeno. Výkonný ředitel Volkswagenu, Matthias Müller, v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine uvedl, že očekává dokončení úprav dotčených vozidel ke konci příštího roku. Pozitivní sentiment podporuje také akcie BMW a Daimleru.

Ocelářský koncern ThyssenKrupp posiluje po zvýšení doporučení na „outperform“ z „neutral“ od analytiků Credit Suisse. Koncern Siemens roste po zvýšení odporučení na „buy“ z „neutral“ od analytiků Bank of America.

Naopak akcie aerolinky Lufthansa oslabují. Analytici DZ Bank je odebrali ze svého seznamu akcií doporučovaných pro dlouhou pozici a odborový svaz Ver.di oznámil, že se jednání o mzdách odkládají. Další setkání by se mělo odehrát 5. listopadu.

Zdroj: Bloomberg

Index DAX +0,9 % na 9987,89 b.
Nejsilnější akcie Změna Nejslabší akcie Změna
Volkswagen (VOW3) +6,5 % Lufthansa (LHA) -3,9 %
BMW (BMW) +2,6 % Merck (MRK) -1,1 %
Daimler (DAI) +2,4 % Fresenius (FRE) -0,8 %
ThyssenKrupp (TKA) +2,4 % Bayer (BAYN) -0,4 %
Siemens (SIE) +2,2 % Fresenius Medical Care (FME) -0,3 %


Jan Tománek
Fio banka, a.s.

Autor článku

Tománek Jan

Články ze sekce: INVESTICE