Americké trhy drží důležitou podporu na úrovni 2000 b. u indexu S&P

18.12.2015 | , Fio banka
INVESTICE


Dnes byl pro řadu analytiků a investičních bank velmi důležitým dnem, protože dnes expiruje velký objem PUT opcí (spekulací na pokles) u amerických indexů. Konkrétně důležitá hranice je 2000 a úrovně níže, kde je realizační cena těchto opcí. Kupříkladu analytici z JP Morgan nevylučovali výrazné propady trhů právě na dnešní den. Pro zájemce server Zerohedge.com tento jev vysvětluje v tomto  v angličtině s využitím analýzy od JP Morgan.
Velký výprodej se ale nekoná a americké trhy zaznamenávají ztráty o více než 1 %.

Cena ropy dnes zažívá velmi volatilní den, když rostla o téměř 2 %, ale po růstu počtu ropných vrtů o 17 v tomto týdnu podle společnosti Baker Hughes se cena ropy podívala až na 34,29 dolaru za barel. Aktuálně ztrácí 1 % u ceny 34,58 dolaru. Daří se ale kovům, které korigují předchozí propady. Měď roste o 3 %, stříbro je výše o 2,7 % a zlato připisuje 1,5 %.

Negativně se na obchodování futures v noci projevila rozhodnutí Bank Of Japan pouze mírně zvýšit měnový . Výrazně posílil japonský jen, který je často v korelaci s oslabením globálních trhů.

V rámci indexu S&P nejvíce klesá sektor utilit (-1,7 %) a informačních technologií (-1,6 %), zatímco nejmenší pokles zaznamenává sektor základních materiálů (0,6 %).


Vojtěch Cinert
Fio banka, a.s.

Autor článku

Cinert Vojtěch  

Články ze sekce: INVESTICE