Ježíšek dorazil s předstihem, minimálně na německé burze

23.12.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Na evropských trzích to dnes vypadá, jakoby Ježíšek předčasně naděloval vánoční dárky. Německý index DAX se pohybuje celý den v kladných hodnotách, aktuálně připisuje 1,9 % na 10.685 bodů. Je evidentní, že evropským burzám dodaly optimismus včerejší data o HDP z USA a opětovný růst cen komodit. Samozřejmě pozitivní sentiment podporují i neustálé spekulace z Číny ohledně dalších případných ekonomických intervencí ze strany vlády i centrální banky.

Z německého akciového indexu DAX nejvíce přidávají akcie z energetického sektoru E.ON a RWE. Akcie společnosti E.ON se aktuálně obchodují na hodnotě 8,93 EUR (+5,3 %) a akcie firmy RWE na hodnotě 12 EUR (+6,1 %).

Včera po 22:00 SEČ reportovala své hospodářské výsledky americká společnost Nike, jejíž akcie v tomto roce zaznamenaly nárůst okolo 42 %. Dlužno podotknout, že právě tento titul byl vybrán i mezi tzv. Top Picks letošního roku společností Cyrrus v akciovém výhledu na rok 2015. Výsledky dopadly zhruba dle očekávání. Příznivě ale zapůsobily reportované nárůsty objednávek.

Za současné situace na trzích, kdy obchodní aktivita bude mezi svátky spíše stagnovat, bych doporučil využít nástroje na ochranu již dosažených zisků. Nové pozice bych vzhledem k absenci významných kurzotvorných zpráv doporučil budovat aktivněji až po novém roce.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE