Evropské akcie na dvouletých minimech

09.02.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Nadějný začátek obchodní dne se opět přetavil do červených čísel. Index DAX v dopoledních hodinách osciloval kolem nuly na 8.992 bodech. Poté došlo k několika obratům indexu ze záporu do kladu a naopak, přičemž nyní odepisuje DAX 0,6 %. Americké trhy nenavazují na negativní obchodování v Evropě a veškeré indexy se aktuálně pohybují kolem zelené nuly, kdy index S&P 500 je na 1850 bodech, DJIA na 16.000 bodech a Nasdaq100 na 3.960 bodech.

Dnes reportovalo své výsledky hospodaření hned několik společností. Za zmínku stojí cestovní kancelář TUI, jenž potvrdila výhledy na rok 2016 a jejž tržby přesáhly očekávaných 3,68 mld. EUR. Zajímavou informaci dnes vydala i německá Deutsche Bank, která v poslední době čelí tlaku ohledně své kapitálové přiměřenosti. V oficiální zprávě bylo potvrzeno, že banka je schopna splatit kupóny na své nejrizikovější dluhopisy a že její kapitálová pozice zůstává silná.

Za pokračujícími poklesy nestojí konkrétní zpráva. Vzhledem k absenci zajímavějších makrodat a pozastavenému obchodování v Číně bude nejzajímavější událostí tohoto týdne až zítřejší slyšení guvernérky americké centrální banky Yellenové před Kongresem.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE