Hrozba Brexitu sílí a libra oslabuje

22.02.2016 | , BOSSA
INVESTICE


Sterling (GBP/USD) vstoupil do nového týdne gapem s rozpětím téměř 100 bodů, poté co londýnský starosta Boris Johnson, člen vládnoucí konzervativní strany, v neděli uvedl, že podpoří odchod země z Evropské unie, protože ta podle něho ohrožuje britskou suverenitu. Jeho prohlášení přišlo nečekaně poté, co v pátek premiér David Cameron dojednal nové podmínky pro členství království v Evropské unii. Investoři cítí, že i navzdory domluvě Camerona s EU, šance na Brexit rostou, nejistota se stupňuje a libra proto v pondělí silně oslabila. Členové vládnoucí konzervativní strany mají odlišný názor na členství země v EU. Kromě Johnsna se proti členství EU vyslovilo i 6 ministrů. Americká Citibank dnes zvýšila pravděpodobnost Brexitu na 30 až 40 procent z dosavadních 20 až 30 procent. Termín referenda je stanoven na 23.6.2016.

GBP/USD dnes nevyplnil ranní gap a směřuje dolů. Aktuálně svádí boj s minimy z 21.1.2016. Když se pod ně propadne, nejbližší podporou je hodnota 1,3952. Trend na libře je aktuálně velmi negativní, a proto lze předpokládat další oslabení sterlingu.

Zdroj: Investplanet
Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.

  •  

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE